Lábápolás: esztétikai- és gyógypedikűr

Esztétikai és gyógypedikűr 

Sokan közülünk nem fordítanak elég figyelmet a lábukra, mely nap, mint nap hű társunk és hordoz minket fáradhatatlanul. Természetesnek vesszük, hogy elvisznek bennünket útjainkon s közben megfeledkezünk róla, hogy az év minden szakában ápolást, törődést igényelnek. Csupán akkor jut eszünkbe, ha már a kor előrehaladtával, vagy éppen a gondoskodás hiánya miatt problémák lépnek fel. A jól ápolt láb több, mint egyszerűen a szépség része. A pedikűr nemcsak a láb szépségét, de annak egészségét is megóvja.

 

A téli időszakban se hanyagoljuk el lábunkat!

Szükséges, hogy ápoljuk a lábakat az év minden szakában, rendben tartsuk lábkörmeinket, eltávolítsuk az elhalt bőrt, rendszeresen masszírozzuk lábfejünket.

Azt gondoljuk, hogy csak nyáron vagy azt megelőzően tavasszal kell gondot fordítanunk a lábunk megjelenésére, hiszen a strandokon, munkahelyen fontos a megjelenés a kivágott szandálokban, papucsokban. Télen ezért sokan lemondanak a lábápolásról, -hiszen   a csizmában nem látszik lábunk- pedig pont ebben az időszakban igényelné a legtöbb ápolást. Hideg időben a zárt cipők megviselik a lábakat, a meleg harisnyák hosszabb idő után irritálhatják a lábat, a körmök fénytelenné, töredezetté válhatnak.

A rendszeres lábápolással megelőzhetjük a bőr- és körömproblémák   kialakulását.

Gyógypedikűr - gyógyír a lábaknak

 Az orvosi kezelésre szoruló lábproblémák bizonyos része orvosolható egy jó pedikűrös segítségével. A fájdalmas bőrkeményedések és benőtt lábkörmök eltávolítása rutin feladat egy pedikűrös számára. A leggyakoribb problémák közé tartozik a tyúkszem és a bőrkeményedés, mely elváltozások akkor alakulnak ki, ha a lábra nagy nyomás nehezedik. A megvastagodó bőr egy idő után irritáció forrása lesz. A tyúkszem leggyakrabban a lábujjakon alakul ki, oka legtöbbször a nem megfelelő lábbeli. A börkeményedés többnyire a láb alsó részaein alakul ki, ott ahol a legnagyobb a nyomás.

Várjuk meglévő és új vendégeinket, hölgyeket és urakat egyaránt.